Vilmorin-Mikado 2. Uluslararası Havuç Sempozyumu’nda havuçtaki dünya liderliğini bir kez daha gösterdi.
09/10/20182018 Eylül ayında Polonya’da gerçekleşen 2.Uluslararası Havuç Sempozyumu ana sponsoru olan Vilmorin-Mikado, bilimsel ve teknik konferanslar, havuç sergisi, ürün teşhirleri, uzmanları tarafından yapılan sunumlar ve havuç tadımları içeren etkinlikte 5 kıtadan 250’den fazla katılımcıyı ağırlamanın onurunu yaşadı.
3 gün boyunca süren konferanslarda, Vilmorin-Mikado havuçtaki uzmanlığını katılımcılar ile paylaştı. Konferans programında havuç ıslahçımız Laure Barrot, Heterodera carotae nemotodu ile mücadelede yeni ve etkin yaklaşımları tanıttığı sunumuna yer verildi. Havuç pazarının en önde gelen iş ortağı olarak Vilmorin-Mikado ayrıca havuç ıslahçımız Taro Takagi’nin sunumu ile genetik kaynakların korunması için oluşturulan yeni ortaklık yapısına ve havucun insan sağlığına katkılarına değindi.
Programın en öne çıkan etkinliği ise teknik bilgilerin verildiği ve havuç tadımlarının yapıldığı, katılımcıların geniş ve orijinal Vilmorin-Mikado havuç ürün gamımızı (Speedo, Subito, Attilio, Bolero, Gold Nugget, Maestro, Melodio, Verano, Extremo, Olimpo, Soprano, Octavo, Volcano…) birebir tanıma fırsatı bulduğu Tarla Günü havuç sergisiydi. Sahada hazır bulunan uzmanlarımız sayesinde katılımcılar ıslah ekiplerimiz, tohum teknolojisi ve kalite kontrol uzmanlarımızla fikir alışverişinde bulundular. Günün sonunda havuç tadım alanında Japon tadım uzmanlarımız ile en öne çıkan ürünlerimizin tadımı yapıldı. Segmentasyon, insan sağlığına faydaları ve pişirme tekniklerini değerlendirmek açısından katılımcılara oldukça ilginç bir deneyim oldu.
Bir kez daha, global havuç uzmanınız olarak Vilmorin-Mikado, ekibinin konudaki uzmanlığı ve deneyim birikimi sayesinde başarılı bir etkinliğe daha imza atmış oldu. Besin değerleri ve lezzet konusunda yeni çalışmalarımız, ziraat ve iklim zorlukları alanında yenilikçi araştırmalarımız ile en iyi çözümleri sunmaya adanmışlığımız ile yola devam ediyoruz.